Connect with us

Luftforsvar

Fløy SU-34 bombefly opp i stratosfæren

Publisert

| Dato:

Flygere i det russiske luftforsvaret har fløyet to Sukhoi SU-34 bombefly opp i stratosfæren med supersonisk modus på flyene aktivert.

I følge en pressemelding fra Russian Eastern Military District, ble flyvningen gjennomført i forbindelse med et treningsoppdrag utført av det som er Russlands største operasjonelle strategiske flydivisjon.

Stratosfæren ved ekvator starter om lag 17 kilometer over jordoverflaten, og over polpunktene om lag 8 kilometer opp. Selve sektoren som er stratosfæren strekker seg til 50 kilometer over jordens høyeste punkt.

Nordlyset er som regel å finne på 100 kilometers høyde, mens det internasjonale romstasjonen  ligger på 350 kilometers høyde.

Sukhoi Su-34 hadde sin første flyvning i 1990, men de første flyene ble levert til det russiske forsvaret i 2006. Flyet har en topphastighet på 1900 kilometer i timen og kan fly en distanse på 11.130 kilometer på fulle tanker.

TU-160 vil også kunne fly i stratosfæren 

Russerne er i ferd med å fullføre produksjonen av TU-160M2, som blir strategiske missil bombefly, disse skal også kunne fly i i stratosfæren, med maks høyde på 18,2 kilometer over jordkloden.

Til sammenligning kan en Boeing 747 kan maks holde høyden på 13,7 kilometer som absolutt høyeste punkt over jorden.

Kilde: http://indiatoday.intoday.in/story/russian-su-34-jets-supersonic-flights-stratosphere/1/786660.html?

Advertisement

Luftforsvar

USA godkjenner kjøp av fem Boeing P8A til Norge

Publisert

| Dato:

Det amerikanske forsvarsdepartementet har akkurat gjort det kjent at USA i dag har godkjent kjøpet av fem Boeing P-8A overvåkningsfly til Norge.

De nye Boeing-flyene skal erstatte de snart 40 år gamle Orion-flyene som Luftforsvaret flyr i dag. US State Department skriver i en pressemelding at de har fått en henvendelse fra Norske myndigheter om godkjennelse av

Foto: Boeing

et salg av fem slike fly til Norge.

Defense Security Cooperation Agency leverte fra seg forespørselen til kongressen 20. desember i år, melder UK Defence Journal. 

Hvert av de fem flyene til Norge skal inneholde; Commercial Engines, Tactical Open Mission Software (TOMS), Electro-Optical (EO) and Infrared (IO) MX-20HD, AN/AAQ-2(V)1 Acoustic System, AN/APY-10 Radar, ALQ-240 Electronic Support Measures.

 

Les mer

Mest lest