Connect with us

Internasjonalt

Oppdatert: Fly kapret i Egypt – landet på Kypros

Publisert

| Dato:

Et passasjerfly fra Egyptair med rundt 50 passasjerer og et mannskap på syv ombord ble tirsdag morgen kapret mens det var på vei mellom Alexandria og Cairo. Kapreren skal være en mann som har truet med å sprenge flyet i lufta, og som skal i følge pilotene ombord ha fremvist at han har et bombebelte festet rundt livet.

Airbus A320 (SU-GCB) skal være tvunget til å lande på Kypros hvor kvinner og barn fra Egypt er sluppet av flyet, i følge lokale medier skal rundt 10 utenlandske statsborgere ha blitt tvunget til å bli på flyet. Alle som har statsborgerskap fra Egypt har fått forlate flyet.

Alle flyvninger ut og inn av Larnaca-flyplassen på Kypros er stanset melder Sigma TV.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest