Et Boeing 737-800 (A6-FDN) fly fra selskapet FlyDuabi har styrtet under landing i svært dårlig vær på flyplassen Rostov-on-Don i Russland.

I følge en rekke lokale medier skal flyet ha forsøkt å lande allerede en gang uten å lykkes i dette, og det skal ha vært det andre landingsforsøket som gikk helt galt.

Kart: Google maps

Kart: Google maps

Rute 981 fra Dubai hadde med seg 66 personer ombord og skal ha ha slått halepartiet ned i rullebanen før det angivelig forsvant utenfor utenfor og krasjet. Flyet skal ha brukket opp i flere deler og deretter tatt fyr i følge lokale myndigheter. 

Det skal ha vært kraftig regn og en vind på rundt 20 kilometer i timen da flyet gjorde sitt andre landingsforsøk. Det var ved 03:50 tiden lørdag morgen at ulykken skjedde og alle ombord skal ha omkommet i følge Moscow Times og Russia Today.

Boeing 737-8KN flyet ble levert nytt til selskapet fra den amerikanske flyprodusenten Boeing i 2011.

Lavprisselskap

Flydubai er et lavprisselskap med hovedbase på Dubai Internasjonale flyplass. Selskapet opererer i dag over 50 fly i flåten og startet å operere i 2008.

Selskapet eies i dag av myndighetene i Dubai, samme eiere som også opererer Emirates Airlines.

Selskapet opererer til rundt 95 destinasjoner over store deler av Mellomøsten, Russland og Europa. Flyulykken lørdagmorgen er den første større ulykken for selskapet siden oppstarten i 2008.

I januar 2015 måtte en av selskapets fly nødlande i Bagdad etter at Boeing 737-flyet med 154 personer ombord ble beskutt fra bakken under landing. Alle ombord kom fra det med livet i behold.

Flydubai mottok i 2010 IOSA-sertifikatet fra IATA for å gjennomgående ha fokus på god sikkerhet hos ansatte og ved godt vedlikehold av sine fly.

Boeing vil hjelpe til

Flyprodusenten Boeing har tilbudt den russiske havarikommisjonen å bidra i arbeidet med å finne årsaken til ulykken.