De to pilotene på Flydubai-flyet som styrtet i Russland lørdag var bekymret for været og landingsforholdene avslører opptak som er frigitt av russiske myndigheter.

Den spanske piloten Alejandro Álava Cruz og den kypriotiske kapteinen Aristos Socratous spurte flere ganger flygelederen på flyplassen ved Rostov-on-Don om det var trygt å lande.

Opptaket som er frigitt og er publisert på YouTube avslører at kommunikasjonen foregår delvis på engelsk og delvis på russisk og at det er noe forvirreleser rundt hvorvidt det er trygt å lande.

Flyet skal ha styrtet 250 meter før rullebanen under sitt andre landingsforsøk. Stemmene på opptaket tyder på at det var en anspent situasjon og at flygelederen kun ga de vitale informasjonene rundt vind og sikt ved rullebanen.

Kapteinen ombord hadde bak seg 5600 flytimer. Selve flyet hadde sin siste store tekniske sjekk 21. januar i år.

Det var 44 russere, åtte ukrainere og to fra India ombord.

Russiske myndigheter sier flyet gikk rett i bakken før det nådde rullebanen, i følge lokale medier er det for tidelig å si noe om årsaken til ulykken men selve krasjstedet tilsier at flyet ikke var sentrert opp mot rullebanen.

En talsmann for havarikommisjonen i Russland mener mye tyder på at flyet enten har hatt for lav fart inn mot rullebanen og mistet løfteeffekten, eller at et kraftig vindkast med nærmest orkanstyrke har truffet Boeing 737-flyet i en meget kritisk fase av selve landingen.