Connect with us

Internasjonalt

Flyplass i Seattle måtte bytte rullebanenummer for første gang på 50 år

Publisert

| Dato:

Boeing Field, eller også kjent som King County International Airport er viden kjent for alle Boeings testflyvninger av blant annet Boeing 737 og Boeing 787. I over 50 år har flyplassens rullebaner hatt nummere 13R/31L og 13L/31R, men nå har det skjedd noe med jordkloden som gjør at flyplassen måtte endre dette.

Vi mennesker merker det ikke, men jordens magnetiske felt har endret seg i det siste. Det har ført til at blant annet Boeing Field nå tirsdag måtte endre rullebanemerkene til 14R/32L og på den andre rullebanen 14L/32R.

I følge flyplassens ledelse finnes det historiske bilder fra flyplassen som tilsier at BFI på 1940 og 1950-tallet hadde 12/30 som merker på rullebanen den gang.

Jordens magnetiske felt hjelper FAA å tilegne rullebaner over hele verden med hvilket nummer de skal ha. Rundt hovedrullebanen til BFI har det magnetiske feltet vært 130 grader i en retning, og 310 den andre, altså 13R/31L.

Nå oppfordres piloter over hele verden å oppdatere sine kart og ikke minst sette seg inn i den nye merkene på rullebanen i Seattle. Hit kommer piloter fra hele verden når de skal hente hjem splitter nye Boeing 737-fly i alle varianter og størrelser.

BFI har også en rekke fraktflyvninger, private fly, Boeing 787 testfly og Boeings militære testfly som bruker rullebanene.

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest