Connect with us

Internasjonalt

Flyr hjem A380 på tre motorer

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Air France Airbus A380 som fikk ødelagt den ene av flyets fire motorer og måtte mellomlande i Goose Bay er nå klar for å ta turen hjem til Frankrike.  F-HPJE skal hjem til Air France hovedbase ved Paris.

Flyet skal nå flys hjem med kun tre motorer aktive og pilotene som skal fly kjempeflyet har de siste dagene foretatt simulering i en flysimulator på hvordan flyet skal opereres med kun tre aktive motorer. Den fjerde motoren er kun beregnet som ballast og vil ikke være satt i funksjon.

En av pilot har lagt ut en beskrivelse på Twitter om hva de nå skal foreta seg og hvordan flyvningen skal gjennomføres. Det vil kun være tre piloter samt to teknikere ombord på flyet.

Piloten nevner at det er helt klare prosedyrer for hvor mye kraft de forskjellige motorene som er operative skal ha, avhengig av om det er en motor på innsiden eller i ytterkant som ikke er i bruk.

Det var 30. september at store deler av en av flyets motorer løsnet og falt av under flyving til Los Angeles. Motoren er av typen Engine Alliance GP7200. Flyet har siden hendelsen stått parkert i Goose Bay og teknikere har jobbet med å fjerne den ødelagte motoren.

Foto: BEA

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest