Flyselskapet Camair-Co, som er det nasjonale selskapet i Kamerun fikk forrige uke stjålet en Boeing 737 som selskapet hadde på vedlikehold i Johannesburg i Sør Afrika. Det var nyhetene som spredte seg raskt, og forklaringen fra flyselskapet på at selskapet hadde mistet et fly.

Nå er årsaken framme i lyset og for flyselskapet ble det en overraskelse å finne ut at flyet var hentet av eierselskapet, i mangel av betaling av leie for den aktuelle Boeing 737.

Avisen Business Cameroon skriver i dag at leasingselskapet fikk tips om at flyet var fløyet til et annet land for vedlikehold, dermed ble det sendt en gruppe med piloter og teknikere som i løpet av natten hentet ut flyet fra vedlikeholdsselskapets hangar. 

Selskapets Boeing 767 i Paris - Foto: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Selskapets Boeing 767 i Paris – Foto: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Camair-co ble etablert i Kamerun i 2011 og har siden de første ukene hatt økonomiske utfordringer, i løpet av fem år har selskapet skiftet direktør fem ganger. I dag er gjelden for selskapet oppe i millioner av kroner for ubetalt leie av fly, flyplassavgifter og skatter til staten.

Selskapet står nå igjen med en Boeing 737 av to totalt i flåten, og en Boeing 767. Boeing 737 flyene er leid gjennom leasingselskapet ACG Aviation og begge flyene er av typen Boeing 737-3BD, produsert i henholdsvis 2005 og 2006. 

Selskapet har også en Boeing 767 som ble produsert i 2001 for Cameroon Airlines. Selskapet som gikk konkurs i 2008 og var bakgrunnen for oppstarten av Camair-Co.