Lørdag skjedde det igjen, et Jetstream 41 fly fra selskapet Yeti Airlines havarerte på flyplassen Bhairawa (Gautam Buddha Airport) i Nepal. Det er andre gangen på ett år at samme flyselskap havarerer med ett av sine fly, på samme sted.

Foto: Pol430/Wikipedia

Foto: Pol430/Wikipedia

Denne gangen gikk det også bra med de 32 personene som var ombord. Verre var det med flyet til selskapet som denne gangen også fikk gjennomgå. Rute YT893 ankom fra Katmandu da flyet ikke fikk stoppet opp på den 1500 meter lange rullebanen og havnet i et buskas, med avrevet nesehjul og ødelagte propellblader.

Jetstream 41 (9N-AIB) fikk store skader i sammenstøtet med både trær og steiner, selskapet er usikker på om det kommer seg i luften igjen i følge Nepal News Today.

Samme sted, samme selskap

I august 2015 skjedde samme typen uhell med selskapets Jetstream 41 (9N-AJC)- Under avgang fra rullebanen på Bhairawa-flyplassen, fikk pilotene øye på en enorm flokk med fugler som kom flyvende over enden av rullebanen og rett mot flyet som var på vei til å skulle ta av.

Pilotene valgte å avbryte avgangen, i svært høy hastighet, dermed bar det ut fra rullebanen, gjennom et gjerde, og ned i et buskas.

Alle de 28 som var ombord klarte seg også denne gangen uten større skader.

Skal oppgradere flyplassen

Planene for flyplassen Bhairahawa. Det er kanskje lite trolig at en A380 vil bli brukt på trafikk til og fra flyplassen. Ill. Nepal Airport Service

Planene for flyplassen Bhairahawa. Det er kanskje lite trolig at en A380 vil bli brukt på trafikk til og fra flyplassen. Ill. Nepal Airport Service

Myndighetene i Nepal har i flere år gitt uttrykk for at de skal oppgradere flyplassen som ligger 109 meter over havet. I følge lokale myndigheter skal flyplassen bygges om og rullebanen nå utvides til 3000 meter, slik at det også kan lande fly fra land rundt Nepal, ikke bare innenlandstrafikk som i dag.

Deler av dette arbeidet har startet og skal etter planen være fullført innen  2018.

 

Fotos: Chetan Pant / Instagram / Hemant Sagar KC, Facebook