Connect with us

Norge

FlyViking lanserer rute mellom Ørland og Oslo

Publisert

| Dato:

Fra 16. oktober begynner FlyViking å fly mellom Oslo Lufthavn og Ørland Lufthavn med to daglige avganger. Dette skriver Fosnafolket.

Dermed får Ørlandet en kraftig oppgradering av flytilbudet. I dag flyr Air Norway/North Flying tilsvarende rute med sin Fairchild Swearingen Metro på 19 seter. Air Norway har på det meste to daglige avganger onsdag og torsdag, mens mandag, tirsdag og fredag er det en avgang fra Ørland til Oslo. FlyViking skal benyttee sine Dash 8-100 med 39 seter, altså en dobling av setekapasiteten.

FlyViking skal ha to daglige avganger mandag til fredag, samt en avgang på søndag. Første avgang fra Ørland til Oslo blir kl. 07:15, med retur til Ørland kl. 09:25 og den andre blir klokken 15:10, med retur til Ørland kl 16:55. Lørdag blir det ingen flyvning.

Ordfører på Ørland, Tom Myrvold forteller til Fosnafolket at det hele tiden har vært ønsket mer kommersiell interesse rundt Ørland Lufthavn, og han har tro på at ruten blir godt benyttet.

Administrerende direktør i FlyViking, Heine Richardsen sier at selskapet vil se hvor godt ruten vil bli mottatt, og at de gleder seg til å samarbeide med næringslivet og kommunen på Ørlandet.

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest