Connect with us

Norge

FlyViking legger ned Bodø-Evenes

Publisert

| Dato:

Kort tid etter at FlyViking lanserte både nye ruter og satte inn flere avganger på noen av sine eksisterende ruter, er det nå besluttet å legge ned tilbudet mellom Evenes og Bodø. Siste flytur til Harstad/Narvik Lufthavn Evenes blir 24. september, melder Harstad Tidende.

FlyVikings rute mellom Evenes og Bodø ble startet i juni i år, men legges nå ned over helgen. Det betyr altså at FlyViking får en destinasjon mindre i rutenettet fra mandag morgen. Selskapet har ikke rute mellom Tromsø og Evenes, da Widerøe har anbud på denne ruten, men i stedet har det vært mulig å fly mellom Hammerfest og Evenes, via Tromsø.

Økonomisjef i selskapet, Johan Giæver Marvik sier at dette skyldes dårlig belegg på ruten, og han uttrykker til Harstad Tidende at han er skuffet over at ikke flere benyttet seg at rutetilbudet.

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest