Hellas: Forsøker å selge brukte Airbus A340

Hellas: Forsøker å selge brukte Airbus A340
15.03 20:37 2016

I den greske hovedstaden Athen står to Airbus A340-300 fra flyselskapet Olympic Airlines, som mangler kjøpere. Der har flyene stått parkert siden 2009.

Nå ønsker greske myndigheter igjen å forsøke å selge de to flyene, håpet er å få inn kapital til en sårt trengende statskasse.

Begge flyene hadde sine siste flyturer i september 2009 og er forlengst rammet av å måtte gjennomføre både C og D-tekniske sjekker før de kan fly igjen.

Opprinnelig var det fire slik Airbus A340-fly, to av søsterflyene har allerede blitt hugget opp på stedet og faren er nå at det samme skjer med de to siste flyene.

I følge nettstedet Ch-Aviation er de to siste flyene i eierskap av den nasjonale banken i Hellas. Kjøpere av flyene har en stor og flott regning å vente seg, leie av parkeringsplass for flyene siden 2009 på den internasjonale flyplassen.

Flyene ble forsøkt solgt i 2014 men paragrafryttere i regjeringen sørget for at tiden rant ut for regjeringen og salget ikke kunne gjennomføres. Nå ønsker myndighetene å forsøke seg på nytt igjen.

De to flyene har stått parkert på flyplassen i Athen siden 2009 - Foto: Google Map

De to flyene har stått parkert på flyplassen i Athen siden 2009 – Foto: Google Map

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.