Connect with us

Flyindustri

Første 787-10 til et flyselskap klar

Publisert

| Dato:

Boeing har i dag rullet ut den aller første Boeing 787-10 som skal leveres til flyselskapet Singapore Airlines. Flyet blir produsert på fabrikken til flyprodusenten i Charleston, South Carlina.

Singapore Airlines er det første selskapet som skal ta i bruk den største Dreamliner-typen, og flyselskapet har 30 slike fly på bestilling hos Boeing. Men selv om dette første flyet er rullet ut fra fabrikken i dag er det enda en stund før selskapet kan sette det inn i trafikk. Først i mars 2018 vil selskapet kunne hente flyet som så kommer i trafikk i mai måned.

Flyselskapet fulgte opp den ordren med å bestille en opsjon på ytterligere 19 fly i februar i år.

Nå skal flyet gjennom en rekke tester før det er helt klar for å bli levert ut.

Advertisement

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest