Connect with us

Gardermoen

Første 787-9 Dreamliner på OSL

Publisert

| Dato:

De aller fleste trodde nok at Norwegian ville være første flyselskap med 787-9 på OSL, men det var flyselskapet Ethiad Airways fra De Forente arabiske emirater som ble først ut.

Det var i dag lørdag at Ethiad Airways rute EY131 fra Abu Dhabi til Washington som måtte foreta en nødlanding ved Oslo Lufthavn Gardermoen, etter at de måtte vende ved norskekysten med syk passasjer.

Flyet landet uten problemer ved OSL, der de etter ca 2 timer på norsk jord fortsatte sin tur til Washington.

Det er ukjent for Hangar.no om passasjerens helsetilstand.

Ethiad Airways 787-9 på OSL. FOTO: Stein Olsen

Ethiad Airways 787-9 på OSL.
FOTO: Stein Olsen

 

Advertisement

Flyplassnytt

Er du forberedt før juleferien?

Publisert

| Dato:

Det er snart jul og mange skal ut og fly – her har du noen reise- og pakketips.

Denne uken startet juletrafikken for alvor på Avinor Oslo lufthavn, med høye trafikktall i dag og mange dager i neste uke. Kombinert med at det er jul og at nye Oslo lufthavn har åpnet dørene for prøvedrift, betyr det at reisende bør skru av autopiloten og følge ekstra godt med på skiltingen.

– Juleferie betyr mange mennesker med mye bagasje. Det spesielle i år er at mange skal reise fra nye Oslo lufthavn som har åpnet med nesten dobbelt så store arealer. Det betyr at man må følge litt ekstra med og følge skiltingen, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Les også: Stenger Oslo lufthavn på julaften

Få bedre reisepuls

Med enkle grep kan de reisende få en bedre start på ferien og unngå stress og for å miste flyet sitt.

– I det store og hele handler det om å anse reisen sin som startet i det man forlater døren hjemme. Ta høyde for nok tid fra man går ut døren hjemme til man sitter i flyet, påse at bagasjen er pakket riktig og at alle reisedokumenter er med på turen. Har man ikke lastet ned vårt digitale reisefølge EarlyBird er dette noe vi anbefaler. Over 300 000 nordmenn har lastet den ned og den sørger for at du som reisende får de beste tilbudene og reisetipsene samlet på samme sted, forklarer Andersen.

Her blir du en EarlyBird

Forbered deg godt før sikkerhetskontrollen

– Vi anbefaler også at man gjør gode forberedelser før man skal passere sikkerhetskontrollen. Ta av belter, ta ut nettbrett og PCer fra reisevesken. Slike små grep kan bidra til at prosessen gjennom sikkerhetskontrollen går mer smidig, både for deg selv og for de som venter i kø bak deg.

For reisende med barn har Oslo lufthavn en egen barnesluse i sikkerhetskontrollen. Se etter «Felix & Fiona»-flyet sentralt i sikkerhetskontrollen, og følg sporene på bakken. Barneslusen kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år.

Utnytt lavtrafikkperiodene

Det er svingninger på når det er mest og minst folk i terminalen på hovedflyplassen. Har du enda ikke bestilt billett kan det være lurt å styre unna de store trafikktoppene.

– Vi ser en nedgang i trafikken midt på dagen og utpå kvelden. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier Andersen.

Trafikktall – julen 2016 (tallen er rundet opp/ned til nærmeste 500)

Torsdag 15. desember: 74.500
Fredag 16. desember: 81.000
Lørdag 17. desember: 38.000
Søndag 18. desember: 66.500
Mandag 19. desember: 63.500
Tirsdag 20. desember: 62.500
Onsdag 21. desember: 74.500
Torsdag 22. desember: 80.000
Fredag 23. desember: 70.500
Lørdag 24. desember: 14.000
Søndag 25. desember: 11.500

Les mer

Mest lest