Connect with us

Flyindustri

Første Airbus A350 levert til Singapore Airlines

Publisert

| Dato:

Singapore Airlines fikk i dag sin sin første A350 overlevert i Toulouse. Flyet er det første i rekken av 67 fly som selskapet har bestillt av typen A350-900 fra Airbus. Med avansert teknologi og overlegen driftseffektivitet vil de nye flyene åpne for nye destinasjoner og en forbedret reiseopplevelse.

Overrekkelsen av det første flyet ble markert med en sermoni i Toulouse hvor både Singapore Airlines CEO Mr Goh Choon Phong, Airbus sin konserndirektør Mr Didier Evrard og Rolls Roys sin president Mr Eric Schulz var til stede.

– Med de nye A350 i flyflåten befester Singapore Airlines sin målsetting om å ha en ung og moderne flyflåte, sa Singapore Airlines CEO Mr. Goh Choon Phong under sermonien.

Flytypen er en viktig nøkkelfaktor for videre vekst og utvikling av Singapore Airlines. – Flytypens driftseffektivitet gir oss muligheten til å kunne tilby våre kunder enda flere non stop destinasjoner i fremtiden, og øke vår konkurransekraft ytterligere, fortsatte Mr. Phong.

I tillegg til det aller nyeste innen teknologi vil Singapore Airlines kunder kunne nyte det nyeste innen “in flight” kabin produkter ombord på den nye A350-900. Dette innkluderer flyselskapets egne prisvinnende seter, større vinduer, lys som gir mindre jetlag og et forbedret underholdningsystem.

Relansering av verdens lengste flyrute med A350-900ULR

Fra 2018 vil en langtrekkende variant av A350, kalt A350-900ULR komme inn i Singapore Airlines flyflåte. Flyene vil bli brukt på relanseringen av verdens lengste non stop flyvning mellom Singapore og New York samt til Los Angeles og en tredje destinasjon i USA.

Fakta nye A350-900 

Singapore Airlines nye A350 fly vil bestå av 253 seter fordelt på tre klasser, med 42 seter i business klasse, 24 seter i premium economy og 187 seter i økonomi klasse.

Det første flyet av typen A350-900 vil starte med å gå i rute i Asia før det settes inn på langdistanseflyvninger til Amsterdam. Detaljert informasjon om hvilke flyvninger flyene vil betjene vil bli offentliggjort fortløpende.

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest