Connect with us

Internasjonalt

Første Airbus A380 landing i Rio

Publisert

| Dato:

For første gang har en Airbus A380 landet på flyplassen Tom Jobim Internasjonale flyplass – RIOgaeao i Brasil. Det skjedde i går da det franske flyselskapet Air France landet på flyplassen med ett av sine kjempefly, for å hente hjem landets deltagere i de olympiske lekene som nylig er avsluttet.

Med tradisjonell vannkanoner som sprøytet over flyet ble det markert av flyplassen at den nå føyer seg inn i en liste på 230 flyplasser verden over som kan ta i mot verdens største passasjerfly.

Flyplassen har konstruert tre parkeringsplasser for å kunne ta i mot Airbus A380 med tanke på OL og på fremtidige ruter melder Airbus.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest