Dassault Aviation leverte fra seg den første nye Falcon 8X til lanseringskunde i dag. Det er det greske flyselskapet Amjet Executive som fikk overlevert det aller første flyet.

Kabinen

Kabinen

Selve overleveringen skjedde på Dassualt-fabrikken i Bordeaux-Merignac i Frankrike. Lengden på det nye vidunderet er 24 meter mens vingespennet er på 26 meter. Høyden med halepartiet er på 7.94 meter.

Selve kabinen er 13 meter lang og for et voksent menneske er det en høyde i kabinen på 1.80 meter. Kabinen har en bredde på 2.34 meter.  Totalt er det 48 kvadratmeter å boltre seg på i selve kabinen. Totalt kan Falcon 8X ta ombord 15.830 kilo drivstoff

Flyet har styrken i at det kan legge bak seg 11.945 kilometer på en tank med sine tre Pratt & Whitney PW307D motorer. I følge Dassault kan Falcon 8X legge bak seg distansen mellom Dubai og New York, eller Colorado i USA til Geneve i Sveits uten problemer.

SE VIDEO AV OVERLEVERINGEN:

Flyet kan bruke rullebaner på 1200 meter som London City, men også operere på flystriper som ligger på 1980 meter over havet, som Eagle i Colorado er plassert på.

Falcon 8X kan lande med 85 % av sin maks avgangsvekt, noe som gir flere muligheter for et kort stopp, fylle mer drivstoff og fly enda lengre avgårde.

Cockpiten er basert på EA sy flight-deck systemet og tilbyr widescreen head-up display samt 3D fargeskjermer fra Honeywell med værradar og turbulens sensor.

Ill. Dassault

Ill. Dassault

Cockpiten

Cockpiten