Connect with us

Norge

Første nye redningshelikopter for Norge på jomfrutur

Publisert

| Dato:

Det første av en lang rekke nye helikoptre som skal erstatte de over 40 år gamle Sea-King som brukes i Norge i dag har nå sett dagens lys og gjennomført sin jomfrutur.

Det er produsenten  Finmeccanica helicopters som har brukt de siste 10 månedene på å bygge det som er blitt nummer en ut av fabrikken for 330 skvadronen.

I følge Tu.no skal alt ha gått smertefritt med testflyvning og bakketester. Nå følger to helikoptre til som også skal leveres til Norge.

De tre skal fly samlet til Stavanger Sola i april 2017 og skal deretter gjennomgå en rekke tester og godkjennelser her hjemme før de settes i drift i 2018.

Det er basene på Ørland, Banak, Bodø, Rygge og Florø de nye helikoptrene skal ha base på. Helikoptrene får betegnelsen AW101-612 og Norge har 16 slike i bestilling.

Helikoptrene kan ha et mannskap på opptil fire personer med 38 passasjerer eller fem tonn med frakt. Farten kan komme opp i 309 kilometer i timen og det kan legge bak seg en strekning på 833 kilometer på en tank.

Det tilsvarer rundt fem timers operasjon i luften av gangen.

Selve AW101-612 er 19,50 meter langt og har en høyde på 6.62 meter. Rotordiameteren er på rundt 19 meter.

Foto: WD

Foto: WD

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest