Connect with us

Finland

Første Qatar Airways fly landet i Helsingfors

Publisert

| Dato:

I dag landet det første flyet fra Qatar Airways på flyplassen ved Helsingfors. Dermed flyr selskapet med åpning av denne ruten til samtlige nordiske hovedsteder.

Foto: Finavia

Foto: Finavia

Dagens åpning av ruten fra Doha er selskapets rute nummer 153 på verdensbasis. Qatar Airways åpnet ruten ved å fly en av sine nyeste Airbus A350 til Finland.

Selskapet skal fly til Helsingfors daglig med en Airbus A320 som har 12 business-seter og 120 økonomiklasse-seter.  Dagens Airbus A350 ble møtte med den tradisjonelle vannstrålen som ble spylt over flyet etter ankomst av brannbiler ved flyplassen.

Etter åpningen av denne ruten flyr nå Qatar Airways 38 ukentlige avganger til Norden.

LES OGSÅ: QATAR ÅPNER RUTE TIL FINLAND

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest