Connect with us

Internasjonalt

Fotballag kjøper to Boeing 767 – skal utstyres med bare førsteklasse

Publisert

| Dato:

Fotballaget New England Patriots fra USA skal fly luksuriøst fremover. Klubben har gått til innleie av to brukte Boeing 767 som skal brukes som fly for spillerne på laget.

Patriots er et profesjonelt amerikansk fotball-lag basert i Greater Boston-området, som spiller hjemmekampene sine i Foxborough, Massachusetts på Gillette Stadium. Laget er en del av AFC East-divisjonen av American Football Conference (AFC) i National Football League (NFL) i følge Wikipedia.

De to Boeing 767-flyene er nå sendt avgårde til et firma som skal innrede flyene med bare businesseter og en førsteklasses kabin. Flyene som får sin faste base på flyplassen TF Green i Providence, Rhode Island, er tidligere  American Airlines Boeing 767.

Flyene er innleid fra Dynamic Airlines i USA. Årsaken til at klubben har leid to fly er ett som er hovedflyet, og ett som skal fungere som backupfly i tilfelle det første får tekniske problemer. De amerikanske fotballagene har tidligere chartret fly fra selskap som American Airlines og Delta Airlines, men disse selskapene har som så mange andre sluttet å chartre ut sine fly til denne typen oppdrag. Dermed måtte klubben som trengte flytransport leie fly for hele sesongen.

Klubben flyr til rundt 10 bortekamper i løpet av en sesong.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest