Connect with us

Norge

Fra i dag er Norwegian og SAS i hver sin avgangshall på Oslo Lufthavn

Publisert

| Dato:

Fra og med i dag har Norwegian og SAS skilt lag fra å ha innsjekking i samme avgangshall på Oslo Lufthavn. Nå

Nye innsjekkingsterminaler. Foto: Hans O. Nyborg

åpnes den nye avgangshallen for fullt, og den skal benyttes av Norwegian for alle som skal reise utenlands.

Mens SAS og Star Alliance-selskapene forblir i den gamle avgangshallen fra 1998, har Norwegian og en rekke andre selskap nå etablert seg i den nye avgangshallen som åpnet for prøvedrift i desember.

Den nye avgangshallen ligger over nedgangen til togstasjonen på Oslo Lufthavn, nye trapper er montert rett opp til hallen. Fra denne er det også helt ny sikkerhetskontroll som ligger i tilknytting til den nye avgangshallen.

 

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest