Flyprodusenten Boeing har lagt fram sitt resultat for andre kvartal, som ventet er det tall i regnskapet som ligger langt bak det selskapet hadde håpet på.

Men det medier over hele USA har bitt seg merke i er at produsenten nå plutselig har gitt opp planene om å bygge om de gjenstående Boeing 787 Dreamlinere som siden produksjonen i 2009 har stått parkert på Everett i Seattle.

Flyene er de siste testflyene som ble produsert og Boeing har hele veien hatt store planer om å bygge om det de kaller for «tenåringer», for så å selge dem til flyselskap som vil operere dem.

Nå velger i stedet for selskapet å avskrive de rundt 847 millioner dollar som ligger i to fly av denne typen. Dermed blir det gravemaskiner og skraphandleren som blir neste destinasjon for de to aktuelle flyene.

Det er to årsaker til dette for produsenten, det ene er at Boeing 787-8 selger dårligere enn den større Boeing 787-9 og at produsenten har hatt problemer med å finne «villige» kandidater til å kjøpe de tidelige flyene.

Forslag om å gi bort flyene til museer eller flyutstillinger har så langt ikke nådd fram hos ledelsen i Seattle melder Seattle Times, Boeing har derfor igangsatt arbeide med å kvitte seg med flyene så raskt som mulig.