To piloter i det amerikanske flyselskapet United Airlines ble lørdag arrestert av britisk politi på flyplassen i Glasgow . De to pilotene skulle i følge en Twittermelding fra politiet, fly en Boeing 757 med 141 passasjerer til New York.

I følge det lokale politiet så ble de to pilotene stanset av ansatte på flyplassen da de skulle sjekke inn for sitt fly sammen med resten av mannskapet.

Govan Police skriver i en pressemelding at de to pilotene, en på 35 og en på 45 år er arrestert og holdes nå i arresten på den lokale politistasjonen. Begge mennene skal ha vært uegnet til å fly da de ble arrestert.

United Airlines bekrefter overfor BBC at to av deres ansatte er tatt ut av tjeneste og flygende tjeneste. Ingen av de to pilotene var kaptein på flyet, men styrmenn.

Rute UA162 som skulle fly til Newark skulle etter planen ta av ved 09.00 tiden om morgenen lørdag men ble forsinket til 18.30 da nytt mannskap var på plass for å kunne fly de 141 passasjerene til USA.

Andre gang på seks uker

Hendelsen kommer bare seks uker etter at to piloter hos det kanadiske flyselskapet AirTransat ble arrestert på samme flyplass i Glasgow, også disse to var sterkt beruset og skulle etter planen fly et fly med passasjerer til Canada.

Ledelsen ved flyplassen er sjokkert over at det på nytt er en slik hendelse i Glasgow men sier til BBC det er lite de kan gjøre da ansvaret ligger på flyselskapene og mannskapet selv å følge regler for ikke å drikke før de skal ut å fly.