Connect with us

Norge

Gode marstall for Norwegian

Publisert

| Dato:

Økende etterspørsel blant både forretnings- og fritidsreisende påvirket Norwegians passasjertall positivt i mars. Totalt fløy nærmere 2,2 millioner passasjerer med Norwegian denne måneden, en økning på 27 prosent. Fyllingsgraden var på 87,9 prosent, opp 3,7 prosentpoeng.

Trafikkutviklingen for mars er god både med hensyn til vekst og fyllingsgrad, men tallene fremstår uvanlig sterke sammenlignet med fjoråret da de skandinaviske pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway streiket. I tillegg er tallene påvirket av at hele påsken i år falt i mars.

I mars i år fløy 2 195 037 passasjerer med Norwegian, en økning på 27 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 27 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 21 prosent denne måneden.

– Vi ser at et økende antall reisende velger Norwegian, ikke minst forretningsreisende både på innenriksrutene i Skandinavia og ellers i Europa. Stadig flere bedrifter innser at det er mulig å få flyreiser med god kvalitet til en lavere pris, og gjennomgår sin reisepolicy for å redusere kostnadene uten at det går utover kvaliteten. Videre fortsetter den gode passasjerutviklingen på langrutene, hvor vi stadig utvider tilbudet til våre kunder, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Slik ser Norwegian samlede tall for mars måned hver år siden 2008 ut;

Sammenligning fra 2008 til 2016 - tallene for mars måned.

Sammenligning fra 2008 til 2016 – tallene for mars måned.

 

 

Norwegians passasjertall siden 2013 Grafikk : Hangar.no

Norwegians passasjertall siden 2013 Grafikk : Hangar.no

 

 

 

 

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest