Godkjenner ny fagforening i USA for Norwegian-ansatte

Godkjenner ny fagforening i USA for Norwegian-ansatte
14.08 10:53 2016

Norwegian Cabin Crew Association (NCCA) er en ny fagforening som har sett dagens lys i USA. Foreningen ble før helgen godkjent av amerikanske myndigheter og dette blir det første selvstendige fagforeningen for urepresenterte kabinansatte siden ALSA så dagens lys i 1945 (Air Line Stewardesses Association).

I følge ABC Nyheter har arbeidet med å danne fagforeningen for de ansatte i Norwegians datterselskap i USA tatt svært lang tid.

Arbeidet med å starte opp fagforeningen ble satt i gang i mai 2015, først over ett år senere kommer godkjennelsen fra amerikanske myndigheter.

NCCA er foreningen for ansatte som flyr for Norwegians langdistanseruter mellom Europa og USA. Foreningen skriver på sine nettsider at de ansatte i Europa har hatt sine egne fagforeninger, men det har ikke de som jobber i USA og Thailand. Nå er denne fagforeningen godkjent og målet er å firedoble antallet medlemmer i neste fire årene.

Det er det amerikanske National Mediation Board (NMB) som har godkjent fagforeningen med 69 mot 38 stemmer i styret.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.