Connect with us

Internasjonalt

Godkjenner ny fagforening i USA for Norwegian-ansatte

Publisert

| Dato:

Norwegian Cabin Crew Association (NCCA) er en ny fagforening som har sett dagens lys i USA. Foreningen ble før helgen godkjent av amerikanske myndigheter og dette blir det første selvstendige fagforeningen for urepresenterte kabinansatte siden ALSA så dagens lys i 1945 (Air Line Stewardesses Association).

I følge ABC Nyheter har arbeidet med å danne fagforeningen for de ansatte i Norwegians datterselskap i USA tatt svært lang tid.

Arbeidet med å starte opp fagforeningen ble satt i gang i mai 2015, først over ett år senere kommer godkjennelsen fra amerikanske myndigheter.

NCCA er foreningen for ansatte som flyr for Norwegians langdistanseruter mellom Europa og USA. Foreningen skriver på sine nettsider at de ansatte i Europa har hatt sine egne fagforeninger, men det har ikke de som jobber i USA og Thailand. Nå er denne fagforeningen godkjent og målet er å firedoble antallet medlemmer i neste fire årene.

Det er det amerikanske National Mediation Board (NMB) som har godkjent fagforeningen med 69 mot 38 stemmer i styret.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest