For London City Airport er målet nå i sikte for en utvidelse som har vært etterlengtet. Nå har flyplassen fått grønt lys fra både kommunen og fra eierselskapet, dermed blir det utvidelse av flyplassen som ligger nærmest i sentrum av London.

Utvidelsen vil gi flyplassen syv nye oppstillingsplasser for fly som skal bygges øst for dagens oppstillinger. Det blir også en ny taksebane som skal gå langs hele rullebanen. Flyplassen får også en ny pir samt nye utganger for passasjerene å komme seg til flyene.

Hele utvidelsen har en samlet prislapp på 344 millioner britiske pund, og byggeprosjektet skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2019.

Selve området som ligger airside vil bli utvidet til å dekke store deler av dagens King George V Dock.

2000 nye stillinger

Utvidelsen av flyplassen vil gi rundt 2000 nye stillinger i Øst-London. Samtidig vil det gi en økning i kapasiteten for luftfarten i Sør-Østlig sektor av Storbritannia.

Kommunen her sett at en slik utvikling vil bety en inntekt på rundt 750 millioner britiske pund årlig for den britiske økonomien.

Selv om utbyggingen betyr langt flere arbeidsplasser er det også en negativ side ved det hele, naboene rundt flyplassen får økt trafikk og der har kommunen forberedt seg på å utbetale kompensasjoner i form av større beløp som plaster på såret.

Kommunen skilter også med at buss, tog og annen kommunikasjon fra områdene rundt London City vil bli enda bedre inn mot sentrum av London.

Den nye terminalen blir bygget mot øst. Nytt hotell og kontorbygg skal også bygges.

Den nye terminalen blir bygget mot øst. Nytt hotell og kontorbygg skal også bygges.