Connect with us

Flyhistorikk

Gullkorn på video : Widerøes Ottere i Nord-Norge 1965

Publisert

| Dato:

I dag er vi kommet frem til en historisk film som er et gullkorn. I serien med historiske filmer vi har fått mulighet å dele med våre lesere. Filmene kommer fra arkivet til Norsk Postmuseums. Denne filmen er fra 1965 og det er DHC-3 Otter som er i fokus.

Filmen du her kan se er tatt opp i mars 1965 etter at sesongen flyvninger startet opp. Filmen følger WF322 fra Bodø til Harstad. Etter at SAS hadde landet i Bodø med post og frakt fra Oslo og Øst-Norge, bar det avsted for

Skjermdump

sjøflyene.

Widerøe hadde mellom tre og fire sjøfly basert i Bodø, og disse tok fatt på turene som gikk mot Tromsø, Svolvær, Harstad og Narvik. Ruten til Harstad ble tilbakelagt på en time og femten minutter.

09.40 startet posten som fraktes sin tur fra Oslo, ved 14.00-tiden var den fremme i Harstad. Flyruten med sjøflyene ble kun fløyet i sommerhalvåret.

Etter at WF322 har lastet av store deler post i Harstad, går turen videre til Tromsø. En flytur som tok en time å fly.

I 1966 fikk Widerøe utvidet konsesjonen sin til å fly rutene i Nord-Norge, fra Tromsø til Hammerfest, og Bodø til Mo i Rana – Sandnessjøen – Brønnøysund – Rørvik – Namsos – og Hell ved Værnes.

Advertisement

Flyhistorikk

United feirer siste 747-flyvning med egen historikkvideo

Publisert

| Dato:

United

Det amerikanske flyselskapet skal om kort tid gjennomføre sin aller siste flytur med en Boeing 747. Nå hyller selskapet flytypen og historikken i selskapet ved å publisere en nyprodusert video.

Videoen tar for seg litt av historien bak Boeing 747, og historikken med flytypen i United og Continental Airlines.

Queen of the sky – Jumboen – Super Airbusen – kjært barn har hatt mange navn, etter 47 år i tjeneste hos selskapet går det mot slutten, unn deg å se denne videoen og nyt hvert sekund.

LES OGSÅ: SISTE TUR MED 747 BLIR EN RETROTUR TIL 1970-TALLET

Les mer

Mest lest