Passasjerene raser over at flyselskapet Hawaiian Airlines har startet med å veie alle som skal reise med selskapets fly mellom Honolulu og Amerikansk Samoa og Samoaøyene i Polynesia.

Selskapet opererer Boeing 767-300 på ruten og startet for kort tid siden å veie alle passasjerene ved innsjekking. Det har fått reisende til å rase mot selskapet og mot amerikanske myndigheter.

Flyselskapet sier det er av sikkerhetsmessige årsaker, da befolkningen å Samoa stadig blir tykkere og veier mer. Flyselskapet sier i en kort uttalelse at vekten på passasjerer og bagasje er viktig å vite nøyaktig når det er snakk om så mange passasjerer som er overvektige.

Årsaken til at befolkningen på Samoa har vokst endel i volum per person er i følge BBC er appetitten for billig take-away-mat. En av tre innbyggere har diabetes 2 på grunn av den helsefarlige maten som stadig blir mer og mer populær, og det på bekostning av egne tradisjonelle matretter.

Flere passasjerer har nå klaget til amerikanske myndigheter ettersom flyselskapet er amerikansk, og mener det er diskriminerende å veie passasjerer på bare denne ruten.

Foto: Wikipedia