Connect with us

Internasjonalt

Heathrow navngir verstingene av flyselskap som forurenser mest! SAS kommer godt ut!

Publisert

| Dato:

BAA og flyplassen London Heathrow har valgt å offentliggjøre hvilke flyselskaper som er best og verst på forurensning og støy.

Nå er den første listen gjort offentlig og der ruver British Airways på toppen av listen som selskapet med minst utslipp og minst støy fra sin trafikk til og fra flyplassen.

Den berømte listen

På fjerde plass troner SAS over Finnair. Går vi nederst på listen over selskap som støyer mest og som bryter målene om å minske utslipp rundt flyplassen, er det flyselskap fra Midtøsten som kommer dårligst ut.

El-Al fra Israel er nederst på listen som den absolutte verstingen ved flyplassen, , tett over ligger Kuwait Airlines, MEA og Pakistan International Airlines.

Icelandair ligger også svært dårlig til på listen sammen med Aeroflot, Turkish Airlines og en rekke tyske flyselskap.

Ingen av flyselskapene har så langt valgt å uttale seg om «name & shame» listen til Heathrow som nå skal sendes ut i pressen hver tredje måned.

Flyplassen håndterte 75.7 millioner passasjerer i 2016 og har et strengt mål om å få minsket utslippet av CO2 og støyen som en rekke flytyper og flyselskap står for. Data som registreres er nå fra perioden januar til mars i år. 24 av totalt 50 flyselskap havnet i kategorien for selskap som har feilet målene som er satt av flyplassens driftsselskap.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest