Connect with us

Finland

Helsingfors på topp i Norden når det gjelder transfer-passasjerer

Publisert

| Dato:

En ny studie som er publisert av  ACI Europe viser at Helsingfors topper de nordiske flyplassene som transfer-flyplass. Det er spesielt Asia til Europa som gjør at flyplassen i Finland kan krone seg med tittelen.

Antallet av transfer-forbindelser i Helsingfors har økt med over 75 % de siste 10 årene i følge studien. Helsingfors Lufthavn er dermed den 12 største flyplassen i Europa når det gjelder transfer.

-En av våre suksesser er måten vi sørger for å gi de reisende en så behagelig og rask overgang mellom Asia og Europa som mulig. Vi er langt større på transfer enn Oslo, Stockholm og København, sier Kari Savolainen som er direktør for Fianavia.

Utbygging av flyplassen skal sørge for at passasjertallet når 20 millioner innen få år, og dermed er det lagt en vei som sniker seg innpå de andre nordiske flyplassene.

Størst på Asia

Helsingfors Lufthavn er størst i Norden når det kommer til forbindelser mellom Europa og Asia. Med 31 direkte flyvninger til Japan, er flyplassen den tredje største i Europa på Japan.

København Kastrup har syv flyvninger til Japan, mens Oslo og Stockholm ikke har noen. Mens Helsingfors tilbyr også 25 ukentlige flyvninger til Kina, har Kastrup kun 14.

 

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest