En ny studie som er publisert av  ACI Europe viser at Helsingfors topper de nordiske flyplassene som transfer-flyplass. Det er spesielt Asia til Europa som gjør at flyplassen i Finland kan krone seg med tittelen.

Antallet av transfer-forbindelser i Helsingfors har økt med over 75 % de siste 10 årene i følge studien. Helsingfors Lufthavn er dermed den 12 største flyplassen i Europa når det gjelder transfer.

-En av våre suksesser er måten vi sørger for å gi de reisende en så behagelig og rask overgang mellom Asia og Europa som mulig. Vi er langt større på transfer enn Oslo, Stockholm og København, sier Kari Savolainen som er direktør for Fianavia.

Utbygging av flyplassen skal sørge for at passasjertallet når 20 millioner innen få år, og dermed er det lagt en vei som sniker seg innpå de andre nordiske flyplassene.

Størst på Asia

Helsingfors Lufthavn er størst i Norden når det kommer til forbindelser mellom Europa og Asia. Med 31 direkte flyvninger til Japan, er flyplassen den tredje største i Europa på Japan.

København Kastrup har syv flyvninger til Japan, mens Oslo og Stockholm ikke har noen. Mens Helsingfors tilbyr også 25 ukentlige flyvninger til Kina, har Kastrup kun 14.