Connect with us

Flyindustri

Her blir den første A330neo dekorert – Se video!

Publisert

| Dato:

Den nyeste flytypen i Airbus A330-familien er ferdig malt og ute av hangaren. Den aller første Airbus A330neo er flytypen den franske produsenten har stor tro på for fremtiden.

Det første flyet med de nye motorene Rolls Royce Trent 7000 og nye vingetuppene skal flyet konkurrere mot Boeings Dreamliner i utførelse.

Det kommer både en -800 og en -900 versjon som begge skal erstatte dagens Airbus A330-familie.

Her kan du se det første flyet i den nye serien bli malt opp i sine farger hos produsenten i Frankrike.

Advertisement

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest