Connect with us

Flyindustri

Her blir dette flyet historisk

Publisert

| Dato:

Natt til  lørdag norsk tid ble Boeings nye generasjon av den populære 737-familien historisk da det første MAX-flyet utførte sin jomfrutur.

Boeings første fly av typen Boeing 737-MAX-8 har dermed gjennomført den første historiske flyvningen alle nye flytyper må igjennom. I følge produsenten foregikk turen uten større komplikasjoner.

Med sine to LEAP-1B motorer som er levert av produsenten CFM ble det gjennomført en tre timers testflyvning fra Renton i Seattle og innover i landet før flyet returnerte til sin base.

-I dag fullførte vi den aller første flyvningen for en 737 MAX med vår sjefspilot Ed Wilson og testpilot Craig Bomben. Turen gikk i 25.000 fots høyde og med en fart på 463 kilometer i timen. Begge pilotene testet flyets systemer og de operative bevegelsene på maskinen før de returnerte til Seattle, forteller Ray Conner som er Boeing Commercial Airplanes President and Chief Executive Officer.

Pilotene som testet flyet var fornøyde med hvordan det opererte i luften. Under turen ble alle systemer og flyets operative status monitorert på bakken i sanntid av Boeings testsenter for nye fly.

Boeing fullfører også nå de tre andre MAX-flyene som skal inn som testfly i forskjellige faser. Første leveransen av et 737 MAX 8 fly er til det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines og det vil skje i tredje kvartal 2017.

737max2

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest