En Boeing 737-400 fra det ungarske flyselskapet ASL Cargo som flyr på vegne av DHL havnet utenfor et gjerde og stoppet opp delvis inne på en motorvei fredag morgen.

Det var under landingen at fraktflyet fikk problemer med å stoppe opp på den glatte rullebanen på flyplassen Orio al Serio ved Bergamo i Italia. Flyet ankom fra Paris Charles de Gaulle med frakt som skulle til Italia.

Flyet som havarerte Foto: Anna Zvereva/Wikipedia

Flyet som havarerte Foto: Anna Zvereva/Wikipedia

De to pilotene ombord skal ikke ha kommet til skade, men flyet skal ha fått en rekke skader på flykroppen samt at den ene av flyets to motorer ble revet av den ene vingen.

Rullebanen på den aktuelle flyplassen er 2807 meter. Etter at flyet landet klarte det ikke å stoppe opp og fortsatte rundt 300 meter videre over to interne  veier på flyplassområdet før det braste gjennom et høyt gjerde og ut på en motorvei som går forbi rullebanen.

Hendelsen fant sted ved 04:07 om morgenen  fredag morgen.

Flyet, en Boeing 737-476SF (HA-FAX) ble bygget i 1991 og levert til Australia Airlines. ASL Cargo kjøpte flyet i 2015 og har bare operert flyet som et rent fraktfly siden oktober i fjor. i Følge selskapet er flyet totalvrak og vil ikke bli reparert.

ASL Airlines ble opprettet i juni 2015 av moderselskapet med base i Irland. Bak selskapet står fiore flyselskap som har slått seg sammen til ett og samme fraktselskap. Blant annet det franske selskapet Europe Airpost, irske Air Contractors og det sveitsiske selskapet Farnair.

 

Her endte flyets ferd - Kart: Google Maps

Her endte flyets ferd – Kart: Google Maps