Connect with us

Flyindustri

Her er den første 787 til Air France!

Publisert

| Dato:

Den er kun få uker fra å bli levert, den første Boeing 787 som skal til Air France.

Det første flyet er nå på siste stadiet i produksjonsanlegget til Boeing i Seattle. Åtte franske selskap har blitt valgt for å levere bremsesystemer, dører, underholdningssystem og landingshjulene til flyet.

Dassault Systems, Labinal, Latécoère, Messier-Bugatty-Dowty, Michelin, Radiall, Thalès og Zodiac Aérospace har alle bidratt med sine produkter og løsninger på Air France første Dreamliner.

Fra 9. januar 2017 skal selskapets første Boeing 787 settes inn i ordinær trafikk. Totalt har selskapet seks 787 som skal leveres i løpet av 2017 og 2018.

Den 7. og 8. januar skal Dreamlineren fly «welcome flights» ut fra Paris og med retur til Paris, deretter skal flyet inn på rute til og fra Kairo.

Foto: Boeing 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest