Connect with us

Island

Her er første langdistansefly for WOW Air

Publisert

| Dato:

Det islandske flyselskapet WOW Air venter på å få sitt første langdistansefly som selskapet skal benytte på nye destinasjoner. Nå er det første av tre Airbus A330 snart klare for å sette kursen til Island.

Lukas Koo Man Ho fikk denne helgen tatt et bilde (Bildet gjengitt etter avtale) av TF-GAY, eller PH-IBC, som befinner seg nå på flyplassen i Guangzhou i Kina. Airbus-flyet ble levert nytt til Singapore Airlines i 2010 og levert tilbake til leasingselskapet ICBC I 2015.

Airbus A330-300-flyet gjennomgår nå de siste justeringer av motorer og lett vedlikehold før det skal til Island og leveres til flyselskapet i starten av april.

Søker etter piloter

WOW Air har i lengre tid annonsert etter piloter til å fly sine Airbus A330 med minium 1500 til 3500 flytimer og med sans for humor!

Selskapet har satt av 5 til 8 april i år for intervjuer med styrmenn som søker jobb som pilot i selskapet.

Los Angeles og San Francisco er de to første langdistanserutene som selskapets Airbus A330 skal fly med plass til 342 passasjerer ombord.

 

Island

Air Berlin-fly fortsatt i arrest på Island – Selskapets krav om å frigi flyet ikke etterfulgt

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Air Berlin-flyet som ble satt i arrest og holdt tilbake på Keflavik flyplass på Island torsdag står etter 33 timer fortsatt på flyplassen. Det tyske flyselskapet har sendt et krav til Isavia som drifter flyplassen hvor det kreves i henhold til regelverket i EU at flyet øyeblikkelig blir frigitt. Det vil ikke Isavia etterkomme.

Tyske medier var fredag fulle av uttalelser fra Air Berlin ledelsen om at flyet ikke kan holdes tilbake på Island. Men Isavia slår tilbake og svarer at i henhold til islandske regler så er det fullt mulig.

Air Berlin har ikke gjort opp for avgifter rundt landinger og avganger på flyplassen siden i sommer. I en pressemelding sier flyselskapet at de har bedt Isavia sende sine krav om avgifter inn til konkursboet og viser til at selskapet er beskyttet mot sine kreditorer i hen hold til tysk lovverk. Islandske Isavia viser til at tyske konkursregler som beskytter selskap mot kreditorer ikke er gyldige på Island i henhold til islandsk lovverk.

Isavia skriver fredag kveld på sine nettsider at etthvert flyselskap som opererer til og fra flyplassen på Keflavik må gjøre opp for seg og betale for tjenesten flyplassen gir i forhold til landinger, avganger og drivstoff. Driftsselskapet mener Air Berlin burde ha inkludert ekstra avgifter på billettprisene dersom de ikke har betalingsmidler på konto å dekke regningene med. Isavia sier det er uaktuelt å slippe flyet før regningene er betalt.

Samtidig blir det fra islandsk side understreket at det kun vil bli tatt arrest i dette ene Airbus-flyet, og at ingen andre av selskapets fly vil bli holdt tilbake.

Air Berlin har kansellert sine flyvninger til Island denne helgen.

Les mer

Mest lest