I dag lanserte SAS sin nye rute fra Avinor Oslo lufthavn til havnebyen Miami i Florida.

Analyser har vist at mange reiser mellom Oslo og Miami – nå kan man gjøre det direkte uten mellomlanding på andre lufthavner.

– Vi setter stor prs på at SAS oppretter forbindelse til et av flyplassens største «uberørte punkter. Vi har lagt oss i selen for å sikre at rutekartet vårt er fylt med attraktive og etterspurte nye destinasjoner, og jeg er ikke i tvil om at den nye ruten til Miami vil bli meget populær, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

LES OGSÅ: FØRSTE FLY TIL MIAMI KLAR FOR AVGANG

Mange reiser over Oslo lufthavn på vei til Nord-Amerika. Med den nye SAS-ruten blir det lettere enn noensinne. I tillegg til de 45 andre flyplassene i det norske Avinor-nettverket, mater over 50 andre lufthavner i Danmark, Sverige, Finland, Baltikum Oslo lufthavn med reisende til Nord-Amerika. Miami vil utgjøre en ny og viktig destinasjon i rutenettverket.

LIK OSS PÅ FACEBOOK – BLI OPPDATERT NÅR DET SKJER!

USA er et stadig mer populært reisemål:

– Nesten 500 000 nordmenn dro til USA i fjor, og med en økning på 11 % i antall amerikanere som besøkte Norge, vil den nye direkteforbindelsen bidra til videre utvikling i dette markedet, tilføyde Spruit.

Foto: Roar Svenkerud

Slik så vanndåpen ut for første avgang av SK955 –  Foto: Roar Svenkerud