Connect with us

Internasjonalt

Her har Norwegian solgt ut alle seter i august!

Publisert

| Dato:

Norwegians oppstart fra den irske byen Cork har gitt klingende mynt i kassen for selskapet. I følge The Irish Times har selskapet solgt ut samtlige avganger mellom den irske byen og østkysten av USA. Det kun en måned etter at selskapet etablerte seg på flyplassen.

Første avgang til Providence ved Boston gikk 4. juli i år. Tall avisen Evening Echo har fått tilgang til viser at det er en stor andel av amerikanere som har valgt reiseveien mellom USA og Europa nettopp via Norwegians rute til Cork.

Nå flyr selskapet bare tre ganger i uken fra flyplassen, men så langt har både næringslivet og ferierende irer kastet seg over tilbudet fra Norwegian.

Det at selskapet etablerte seg på flyplassen i Cork fikk det islandske selskapet WOW Air til å skru igjen kranen og legge ned sin rute til New York via Reykjavik, fra Cork. Selskapet sier de kun legger ned ruten for kommende vintersesong, men flere medier melder at det er lite trolig at ruten til Island kommer på plass igjen neste sommer.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest