Connect with us

Internasjonalt

Hit, men ikke lengre – barnefri sone hos IndiGo

Publisert

| Dato:

Det indiske flyselskapet IndiGo har fått både ros og ris for sitt nyeste tilbud ombord i selskapets fly. Barnefri sone er nemlig innført i selskapets Premium-klasse.

Det betyr at barn under 12 år får ikke reise på førsteklasse hos det indiske selskapet.  Tilbudet har engasjert enormt i sosiale medier og en rekke personer tar til ordet på Twitter for å innføre det samme på flere andre navngitte flyselskap.

 

IndiGo sier de har fått en stor andel positive tilbakemeldinger fra forretningsreisende som hyller at det endelig skal bli mulig å reise uten at det sitter barn i setet ved siden av.

Men det er ikke spart på småbarnsforeldre, som kommer med krass kritikk og kaller det nye tilbudet diskriminering av passasjerer og forskjellsbehandling.

På flyselskapets nettsider står det beskrevet som at seterad en til fire, og 11 til 14  er forbeholdt business-reisende, og er innført som stillesone. Vi ber våre passasjerer respektere dette.  

Det gjenstår å se hvor stille det blir når barnefamilier blir samlet mellom rad fire og 11, og fra rad 15 og bakover.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest