Connect with us

Internasjonalt

Hvor tror du er flest bakterier på et fly?

Publisert

| Dato:

Mange som reiser med fly har en solid tro på at toalettene som er ombord er stedet det er mest bakterier og hvor det er mest uhygienisk å oppholde seg. Men dette er helt feil og langt fra stedet med aller mest bakterier.

I en undersøkelse utført av det britiske helserådet i samarbeide med TravelMath viser at bordflatene som de fleste passasjerene spiser maten sin på, har drinkene på eller legger fra seg lesebrett og bøker på er flatene som har høyest konsentrasjon av bakterier.

Faktisk har bordoverflatene nær dobbelt så høye verdier med bakterier målt i CFU, som andre steder inkludert toalettene ombord. Ved siden av bordflatene er det setebeltet som er mest full av bakterier.

Dette området i kabinen inneholder mer bakterier enn toalettet.

Dette området i kabinen inneholder mer bakterier enn toalettet.

Under målingene som ble foretatt i en lengre periode i 2015, ble det målt svært høye verdier av bakterier på overflatene i flere av flykabinene som ble testet. Til tider var målingene så høye at det var på randen av å være smittefare.

Helserådet fant flest bakterier som stammer fra forkjølelse, men også oppkast og avføring var godt representert på bordoverflatene.

-Vi ser av våre målinger gjennom 2015 at det er store mengder bakterier som befinner seg på bordoverflater og på setebeltene ombord i fly. De selskapene vi har fått tilgang til fly fra er også overrasket over at verdiene var såpass høye. Flere selskap er gode på rengjøring av border og belter når flyene er inne for service, ofte om natten, men gjennom en rekke flyvninger om dagen og kvelden blir det ikke rengjort, forteller James Taylor som har hatt ansvaret for undersøkelsen, til den britiske nettsiden. 

Utfordringen er at en flykabin har flere hundre, og ofte flere tusen passasjerer som reiser på de mange turene et fly ofte kan gjøre unna i løpet av en aktiv dag. Det er først på natten at enkelte selskap er flinke på renhold av bordoverflater og setebelter.

Det britiske helserådet fant ut at det også er flyselskap som rengjør disse elementene kun hver 14 dag. 

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest