Connect with us

Flyhistorikk

I 1977 fikk Fornebu sin egen Postterminal (Video)

Publisert

| Dato:

På slutten av 1960-tallet chartret Postverket egne fly for å kunne frakte post ut i landet. Frem til dette tidspunktet var det i all hovedsak ordinære rutefly som tok med seg post.

I 1969 ble postflyruten Oslo – Hamar opprettet, og i 1970 fulgte Oslo – Skien opp. Det ble fort en dyr transport for Postverket som i 1972 så seg nødt å legge ned sine egne postflyruter, og heller investere i større lastebiler som kunne ta fatt på veien.

I 1974 ble det bestemt at det skulle bygges en egen postterminal på Fornebu. Posten var i fremgang, og postmengdene tilsa at det ville bli behov for en egen terminal.

Den sto ferdig i 1976/1977. Den skulle få en betydelig oppgave i å ta inn post fra alle fly som ankom Fornebu, og fordele dette videre ut med bil til resten av landet, eller med rutefly som skulle nordover.

I 1980 var mengden post på terminalen så stor at det ble opprettet egne postflyruter mellom Oslo og Molde, og Bergen til Florø.

I vår serie med unike filmopptak som Hangar.no har fått mulighet å dele med våre lesere er det i dag Fornebu anno 1977 og postterminalen som er i fokus.

Filmen er i eie av Norges Postmuseum på Lillehammer.

Advertisement

Flyhistorikk

United feirer siste 747-flyvning med egen historikkvideo

Publisert

| Dato:

United

Det amerikanske flyselskapet skal om kort tid gjennomføre sin aller siste flytur med en Boeing 747. Nå hyller selskapet flytypen og historikken i selskapet ved å publisere en nyprodusert video.

Videoen tar for seg litt av historien bak Boeing 747, og historikken med flytypen i United og Continental Airlines.

Queen of the sky – Jumboen – Super Airbusen – kjært barn har hatt mange navn, etter 47 år i tjeneste hos selskapet går det mot slutten, unn deg å se denne videoen og nyt hvert sekund.

LES OGSÅ: SISTE TUR MED 747 BLIR EN RETROTUR TIL 1970-TALLET

Les mer

Mest lest