Connect with us

Norge

I dag landet første fly fra CAL på Gardermoen

Publisert

| Dato:

I regn og tåke landet det første flyet fra fraktselskapet CAL – Cargo Air Lines på Oslo Lufthavn Gardermoen tirsdag morgen.

Foto: Inger Bjørndal Foss

Boeing 747-400F flyet (4X-IBC) ankom fra Liege i Belgia og landet på Gardermoen der det ble møtt med den tradisjonelle vanndåpen. Flyet skal hente blant annet norske fiskeprodukter som skal flys til Israel.

– Dette er svært gledelige nyheter for Norge og Oslo lufthavn. Israel er en av de største destinasjonene for flybåren sjømat fra Norge og Tel Aviv blir den 10. største flyplassen for flyfrakt fra Oslo lufthavn, sa direktør for cargo i Avinor, Martin Langaas da ruten ble annonsert i april.

Selskapet skal fly en gang i uken med sine jumbojets. Dette kommer i tillegg til AirBrigde Cargo og Cargolux som også flyr Boeing 747 med fisk og frakt på tirsdager fra Oslo Lufthavn.

CAL sin nye fraktrute vil årlig kunne betjene norsk sjømat til en eksportverdi av en kvart milliard kroner.

 

Se video av landingen her: (Video: Per Johan Næsje)

Advertisement

Norge

Roald slutter i SAS – begynner i Altor

Publisert

| Dato:

Eivind Roald og Rickard Gustafsjon i SAS - Foto: SAS

Nok en profilert SAS-topp gir seg i selskapet, Eivind Roald slutter i jobben som kommersiell direktør.  Roald kom til SAS i 2012 som markedsdirektør og har vært en profilert skikkelse i selskapet de siste årene.

Direktør i selskapet, Rickard Gustafson sier i en kommentar til E24 at han beklager at Roald har valgt å gi seg i SAS.

Den kommersielle direktøren skal nå over i det private equity-selskapet Altor hvor han skal jobbe som industrirådgiver. Roald forlater SAS allerede 1. desember melder E24.

 

 

Les mer

Mest lest