Connect with us

Flyindustri

I dag starter produksjonen av Boeing 737 MAX 7

Publisert

| Dato:

Flyprodusenten Boeing starter i dag produksjonen av den minste MAX-versjonen som skal tilbys flyselskap over hele verden. Det er 737 MAX 7 som nå skal startes på.

I dag ankom det første vingeparet på 19.8 meter som skal monteres på den aller første 737 MAX 7.

Det er ventet at det aller første 7-flyet skal leveres til lanseringskunden Southwest Airlines i januar 2018. Flytypen utstyres med de trøblete CFM International Leap-1B motorene, Advanced Technology winglets og med plasser til mellom 153 og 172 passasjerer ombord.

Boeing har kun 65 bestillinger for MAX 7 noe som har skapt usikkerhet rundt om flyet vil bli produsert. Så langt er det 737 MAX 8 som er i full produksjon og blir levert til selskap verden over. Både 737 MAX 9 og 737 MAX 7 skal etter planen leveres til kunder i 2018.  Den største versjonen 737 MAX 10 er først planlagt å bli produsert til 2020.

Boeing starter også i andre kvartal av 2018 å produsere spesialversjonen Boeing 737 MAX 200 som skal leveres til første kunden i 2019.

 

737 MAX 7

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest