Torsdag gjennomførte flyprodusenten Airbus en 12 timers lang flytur med det nye Airbus A350-1000, den første testuren på langdistanse.

Flyturen startet fra Tolouse i Franrike og tok flyet på en reise over store deler av Norge med nærkontakt rundt Bodø og deretter nedover hele kysten av Norge før flyet ved Bergen tok turen over havet til Storbritannia, så tilbake til Frankrike.

Ombord i flyet var det 310 passasjerer, hvor 10 testpiloter fra Airbus og 13 kabinansatte fra Virgin Atlantic var del av mannskapet.

Alt av systemer skulle testes ombord

Testflyet MSN065 gjennomførte flyturen for å teste kabinen på langdistanse flyvninger og ettersom Virgin Atlantic er ett av selskapene som har ordre inne på versjon 1000, bisto selskapet med servering og sikkerhetsdemonstrasjoner ombord.

Turen skulle også teste de nye Rolls-Royce Trent XWB-97 motorene i forhold til ytelse på flytypen.

Passasjernee ombord som i stor del var ansatte og familier av ansatte i Airbus ble bedt om å teste alle kabinfunksjonene under flyturen. Alt fra toaletter, luftedyser, lys, underholdningssystemer og seter skulle testes grundig. I tillegg til at de kabinansatte skulle teste fasiliteter for servering av mat, sovekabinene og andre nødvendige systemer.

Første flyet skal leveres etter planen til et flyselskap i andre halvdel av 2017.

Ruten flyet fløy (Flightradar24.com)