Connect with us

Internasjonalt

I juni kommer «Ed Force One» til Gardermoen

Publisert

| Dato:

Torsdag viste flyselskapet Air Atlanta Icelandic fram jumbo-jeten, som skal fly musikkgruppa Iron Maiden verden rundt på sin turne i 2016. Flyselskapet har leid ut flyet for dette året og har endret på både utsiden og innsiden av flyet.

15. juni 2016 skal gruppa opptre på Telenor Arena, og et par dager før dette kommer flyet til å lande på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Boeing 747-flyet har fått malt på seg gruppas logo og grafiske uttrykk og skal nå klargjøres for å gi bandmedlemmer og teknikere en god reise. Samtidig er det plass i flyets fraktavdeling til store deler av utstyret som må med for å skape sceneshowet Iron Maiden er kjent for.

Boeing 747-400 har fått navnet «Ed Force One» og har blitt dekorert i Dubai før det ble fløyet til Cardiff i Storbritannia hvor det skal klargjøres for bruk av gruppa. Inne i flyet har gruppa fått avtale om at det monteres opp en cocktail-bar med barstoler og hyllene fylt opp av drikkbare godsaker.

En av pilotene, og kaptein på flyet, blir vokalist Bruce Dickinson i Iron Maiden.

Verdens turneen har fått navnet “The Book of Souls Tour” og i løpet av dette året skal gruppa innom 35 land.

Kjent profil fra Iron Maiden (Foto: Air Atlanta)

Kjent profil fra Iron Maiden (Foto: Air Atlanta)

 

Flyets neseparti har samtlige byer gruppa skal besøke skrevet på skroget

Flyets neseparti har samtlige byer gruppa skal besøke skrevet på skroget

Foto: Air Atlanta

Foto: Air Atlanta

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest