Connect with us

Internasjonalt

Iberia må kutte flere stillinger

Publisert

| Dato:

Det spanske flyselskapet Iberia må igjen starte å kutte i staben. Fra før er det klart at ledelsen og fagforeningene i selskapet har blitt enige om at 1427 stillinger må bort.

Det holder allikevel ikke for selskapets økonomi og nå meldes det fra fagforeningene at det kan være snakk om at mellom 500 og 1000 til må slutte i sine jobber i tillegg til de 1427.

I dag har Iberia 16.570 ansatte og selskapet er inne i en restrukturering av hele formen med fokus på å få ned kostnader.

Nå skal ledelsen ut å forhandle med fagforeningen på nytt i håp om å komme til enighet om hvor mange som må gå. Kuttene som ble vedtatt i 2014 skal gjøres innen 2017 melder Reuters.

 

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest