Connect with us

Island

Icelandair lanserer nye USA-destinasjoner i 2017

Publisert

| Dato:

Icelandair kunngjør i dag ytterligere ekspansjon i sitt globale nettverk ved å inkludere en helårs rute til Tampa International Airport (TPA) og sesong flyvninger til Philadelphia International Airport (PHL). Flyvningene starter 30. mai 2017 til Philadelphia, Pennsylvania med 4 ukentlige avganger; onsdag, fredag, lørdag og søndag. 6. september 2017 starter flyvingene til Tampa Bay, Florida med 2 ukentlige avganger, mandag og torsdag.

(Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no)

(Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no)

-Tampa Bay og Philadelphia vil styrke Icelandairs tilstedeværelse på østkysten av USA, vi vil kunne tilby våre passasjerer raskere reisetid til mer enn 25 destinasjoner i Europa. Floridians og philadelphians vil nå få et glimrende alternativ for reise til Island og videre til Europa, mens europeere og islendinger vil få tilgang til solfylte strender, de mange attraksjoner Tampa Bay området kan by på, samt tilgang til den historiske byen Philadelphia, den femte største byen i USA. Dette er spennende og et spesielt øyeblikk for Icelandair, vi ser frem imot å se Philadelphia og Tampa Bay om bord i vårt nettverk for 2017» sier Birkir Holm Gudnason, CEO for Icelandair.

Icelandair, i luften siden 1937, har lang historie med å bygge bro mellom Nord Amerika og Europa med sine flyvninger via Island. Flyselskapets utvikling de senere årene har vært med på å mangedoble turismen til Island. Island er en av Europas heteste destinasjoner.

Nå fortsetter Icelandair å vokse ved ytterligere å forsterke sin flyflåte, introdusere flere destinasjoner og inkludere populære fasiliteter om bord som personlige underholdningssystemer og gate-to-gate – internettilgang. Med dagens kunngjøring, Tampa Bay og Philadelphia, vil Icelandair nå kunne tilby flyvninger til 18 Nord Amerikanske destinasjoner.

Philadelphia er en av de mest populære byer i USA, plassert i Pennsylvania, halvveis mellom New York og Washington. Philadelphia er stedet for noen en av USAs viktigste historiske øyeblikk, uavhengighetserklæringen ble undertegnet der i 1776, grunnloven ble skrevet og undertegnet i 1787. Byen er en av de største i USA med en befolkning på 7,2 millioner mennesker.

Icelandair vil om sommeren operere med 4 ukentlige avganger til den internasjonale flyplassen som er en av Nord Amerikas største.

Advertisement

Island

Air Berlin-fly fortsatt i arrest på Island – Selskapets krav om å frigi flyet ikke etterfulgt

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Air Berlin-flyet som ble satt i arrest og holdt tilbake på Keflavik flyplass på Island torsdag står etter 33 timer fortsatt på flyplassen. Det tyske flyselskapet har sendt et krav til Isavia som drifter flyplassen hvor det kreves i henhold til regelverket i EU at flyet øyeblikkelig blir frigitt. Det vil ikke Isavia etterkomme.

Tyske medier var fredag fulle av uttalelser fra Air Berlin ledelsen om at flyet ikke kan holdes tilbake på Island. Men Isavia slår tilbake og svarer at i henhold til islandske regler så er det fullt mulig.

Air Berlin har ikke gjort opp for avgifter rundt landinger og avganger på flyplassen siden i sommer. I en pressemelding sier flyselskapet at de har bedt Isavia sende sine krav om avgifter inn til konkursboet og viser til at selskapet er beskyttet mot sine kreditorer i hen hold til tysk lovverk. Islandske Isavia viser til at tyske konkursregler som beskytter selskap mot kreditorer ikke er gyldige på Island i henhold til islandsk lovverk.

Isavia skriver fredag kveld på sine nettsider at etthvert flyselskap som opererer til og fra flyplassen på Keflavik må gjøre opp for seg og betale for tjenesten flyplassen gir i forhold til landinger, avganger og drivstoff. Driftsselskapet mener Air Berlin burde ha inkludert ekstra avgifter på billettprisene dersom de ikke har betalingsmidler på konto å dekke regningene med. Isavia sier det er uaktuelt å slippe flyet før regningene er betalt.

Samtidig blir det fra islandsk side understreket at det kun vil bli tatt arrest i dette ene Airbus-flyet, og at ingen andre av selskapets fly vil bli holdt tilbake.

Air Berlin har kansellert sine flyvninger til Island denne helgen.

Les mer

Mest lest