Connect with us

Internasjonalt

Icelandair økte passasjertallene i september

Publisert

| Dato:

Icelandair opplevde en god økning i antall reisende i september, sammenlignet med samme måned i fjor, dette til tross for konkurransen i flytrafikken til og fra Island.

I september 2016 reiste 388 382 med selskapet, mens i september i år var tallet på 420 041, noe som utgjør en økning på 8%. Året 2017 så langt har også vært en periode preget av vekst for selskapet, da over 3,2 millioner passasjerer har reist med Icelandair fra januar til nå, noe som er 12% mer enn samme periode i fjor. Det er ventet at 4 millioner vil reise med selskapet i løpet av året.

Icelandair har nylig lansert flere nye destinasjoner, og enda flere er på vei. Samlet har selskapet nå 49 destinasjoner, og siste tilskudd til rutenettet er direkteruten til Dublin som skal  gå seks ganger i uken. I tillegg har selskapet lansert Stopover-billetten der man kan tilbringe opptil en uke på Island hvis man reiser mellom USA og Europa med Icelandair, uten tillegg i billettprisen. Da kan man altså ta seg godt med tid på Island dersom man for eksempel reiser fra Ohio til Dublin med Icelandair.

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest