Connect with us

Island

Icelandair tilbyr gate-to-gate trådløst internett

Publisert

| Dato:

Fra 15. februar tilbyr Icelandair Open new window, som det første flyselskapet i Europa, Wi-Fi fra gate til gate om bord på flyene.

Icelandair har installert Wi-Fi på selskapets fly og innfører nå, som det første flyselskapet i Europa, Wi-Fi fra gate til gate. Forbindelsen er så å si aldri avbrutt, tidligere måtte en vente til flyet var i 10.000 fot før Wi-Fi ble aktivert.

Fra 15. februar kan reisende altså være online på sin smarttelefon eller pc fra det øyeblikket de setter seg om bord i flyet på vei til Island eller en av Icelandairs 16 destinasjoner i Nord-Amerika.

Wi-Fi er tilgjengelig i hele kabinen. Reiser passasjeren på Saga Class (Icelandairs business class) er det gratis og reiser du på Economy Comfort eller økonomi klasse kan tilgang kjøpes for et mindre gebyr. Forbindelsen tilsvarer 3G så det er enkelt å sjekke e-post og sosiale medier, samt surfe på internett.

Advertisement

Island

Siste: Air Berlin-fly satt i arrest på Island

Publisert

| Dato:

Det islandske flyplasselskapet Isavia, tilsvarende norske Avinor, har satt ett Airbus-fly fra det tyske flyselskapet Air Berlin i arrest på flyplassen ved Keflavik.

D-ABDX landet torsdag kveld på flyplassen som rute AB3938, da slo flyplasselskapet til og hindret mannskapet å klargjøre flyet for returen til Tyskland.

Isavia skriver på sine nettsider at flyet holdes tilbake på grunn av ubetalte regninger for landings- og avgangsavgifter. Air Berlin har kun ti dager igjen av sin operative drift før selskapet er konkurs og settes på bakken.

I skrivende stund har flyet stått fast på Island i 12 timer, uten at saken har løst seg på nåværende tidspunkt melder The Local. En rekke medier melder at flyplasser i hele Europa nå har argusøyne på regningsbunken fra Air Berlin og at dette tilfellet på Island neppe blir det eneste i kommende dager.

Dette aktuelle flyet skulle tilbake til Dusseldorf med passasjerer som nå har måtte finne andre løsninger i følge Isavia.

 

Les mer

Mest lest