Connect with us

Flyindustri

Iranske flyselskap kjøper 20 MRJ-fly -fra Japan

Publisert

| Dato:

Iranske myndigheter vil trolig inngå en avtale med det japanske selskapet Mitsubishi Heavy Industries om kjøp av 20 MRJ-100, Mitsubishi Regional Jet.

Avtalen skal underskrives i desember i år og flyene skal leveres til selskap i Iran. Først og fremst er det Aseman Airlines som skal bruke flyene på innenriksruter, men Iran Air vil trolig også få enkelte av flyene som skal bestilles.

Iran har allerede inngått en avtale som skal føre frem til kjøp av 118 fly fra flyprodusenten Airbus. 45 nye Airbus A320 og 45 Airbus A330 skal sammen med A350 og A380 leveres til flyselskap i landet over de neste 10 årene meler IBTimes. 

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest