Connect with us

Internasjonalt

Iraqi Airways returnerer til Europa

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Iraqi Airways returnerer nå til Europa med ruter også til Skandinavia. I løpet av de neste to ukene vil selskapet starte opp ruter til Frankfurt, London, Stockholm og København.

Selskapet har startet salget av billetter for de nye rutene som starter etter planen neste søndag. I følge en pressemelding som er omtalt i Iraqi News.com vil selskapet benytte innleide fly i første omgang for å operere rutene  til Europa.

Selskapet har det siste året stått svartelistet for å kunne fly i EU, noe som har hindret selskapet i å benytte egne fly, eller å leie inn fly fra land i EU.

Nå er deler av forbudet løftet noe opp slik at selskapet kan benytte fly fra andre aktører.

Iraqi Airways har så langt inngått avtaler med Air Explore om innleie av en Boeing 737-800 som skal fly til Europa, dette flyet har delvis fått selskapets farger på seg.  Selskapet har også innleid en Airbus A320 fra flyselskapet Niki Air.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest