Connect with us

Internasjonalt

Irsk flyplass advarer USA mot Norwegian-nekt

Publisert

| Dato:

Den irske flyplassen Cork International advarer nå amerikanske myndigheter mot å si nei til å g Norwegian Air International den endelige godkjennelse for å fly til USA.

Flyplassen håper fortsatt på at Norwegian får starte opp sin planlagte rute fra Cork til Boston denne sommeren. Det at fire senatorer nå går i bresjen for å stoppe Norwegians godkjennelse vil flyplassen i Irland kjempe hardt mot.

I et intervju med avisen The Independent sier kommunikasjonsdirektør Niall McCarthy at dersom USA nekter Norwegian godkjennelse, er det et direkte brudd på Open Skies-avtalen med EU.

Flyplassledelsen vil kjempe mot at amerikanske politikere får sin vilje igjennom. Flere høytstående politikere på begge sider av politikken i USA vil gå inn for å hindre DOT å gi den endelige godkjennelsen til Norwegian.

For Norwegian er håpet å åpne ruten til Boston fra Irland allerede 1. august i år.

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest